Nyårsbad och tvättbrädor

Det är lite uppochnedvända världen. Vid 12-slaget på Nyårsafton hoppar alla i hamnen. Det är fest med hygge, termosar och korta vinterdopp i Köpenhamns Havnebad. Utan fyrverkeri, de skjuts upp vid det andra, mörkare 12-slaget. 

Publicerade ett facebookfoto från minuterna efter ”vintervasket”, i solen. Det var inte varmt men ännu inte kallt på Islands Brygge. Det blev det sedan om tårna (fast jag nästan skållade dem i duschen en halvtimme senare kändes de ändå förfrusna). Fotot gav många positiva kommentarer om min kropp. Den kropp som i princip endast genomfört några cykelpass, en gymträning i veckan och en marklyftsfredag de senaste sex veckorna. Några antydde att jag hade coremuskler, det vi gamla gubbar en gång kallade tvättbräda men som nu heter ”six pack”. 

Det har jag inte. Kanske skulle jag få det om jag skar ner på all choklad, godis, rödvin, olivolja, pekannötter och levainbröd jag sätter i mig var dag. Det lustiga är att jag i princip endast tränar core genom att sitta rätt på cykeln samt köra en annan egenhändigt påhittad coreövning med gummiband då och då. Plus att träna på ett sätt som känns ganska rätt förstås, när jag nån gång hinner träna. Svårare än så är det inte att minska fettet och öka muskelmassan i absen, diafragman och obliquerna. Erctor spinae, den superlånga ryggmuskeln som vissa räknar till coremuskelaturen och är granne med ryggraden får också träning, framförallt genom sittande rodd. Men i princip handlar Pre-Beach 2020 enbart om vilka övningar du gör och hur du utför dem – inte om kvantitet, sets, reps och mycket tid i gymmet.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: