Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Träningsdrycker

Vi behöver dricka. Var och när känner du bäst själv. Kallas törst. Vatten är OK, svindyra träningsdrycker med kemiskt fusksocker är det inte. Allra bäst är ifall vi får i oss de där 2-3 dagliga litrarna av vatten på ett något mer lustfyllt sätt. Själv gör jag smoothies två gånger i veckan. Det är så mycket och vätskan blir så himla tjock och trögflytande att jag spär den tre, fyra gånger och har därför cirka 6-7 liter. 

Plus en lime, handkramad

Bananer är alltid grunden. God, bra blandfrukt. Ingefära är kanske det nyttigaste i hela världen vid sidan om vitlök som passar mindre bra i smoothies. Även stjälkselleri är i princip nästan alltid med. Liksom lime. Gör jag två flaskor är det perfekt med limei ena och en utan. Ska jag ändå strula med pressade citrusfrukter blir det mer lime men en enskild liten lime kan man utvinna med ett bra handgrepp. Därefter varierar jag efter vad jag hittar i affären. Mango och citrusfrukter är gott samman. Liksom gula päron, ju mer mogna desto mer smak och ju lättare att ”smottia” dem i blandaren. Kokta skalade rödbetor är också oerhört gott med bananer, citron, ingefära och stjälkselleri. 

Skär så här, bananen kan du bryta i tre, fyra bitar. Ps den smala biten längst ned till höger är den delen av päronet som inte ska var med…

Jag undviker ofta bär för att det är dyrt när man använder en liter åt gången. Men man kan köpa frysta bär, koka dem först och sedan blanda. Blåbär är gott och nyttigt. 

1 kg bananer

2 dm Stjälkselleri

1 kg gula Conference-päron

50 gram skalad och skivad ingefära

1 lime

Blir drygt 1.5 liter smoothie

Näringsvärde: Skyhögt! Jo det blir en del kolyhrater men det måste du ändå ha i dig. Tänk istället anti-oxidanter, fibrer, vitaminer och mineraler. 

Jag köper stora mängder när jag finner ett bra pris. Bananer håller tre veckor i kylen, var inte så färgfixerad. Äpplen likaså. Päron kan man få för 15kr per kilo. Det andra kostar några enstaka kronor. Ger ett bruttopris på under 20:- per liter smoothie.  

Får du något över kan du alltid hälla i lite rom, bourbon eller vodka och göra en lördagsgrogg av resterna. Många nya drinkar och cocktails innehåller grönsaker så tveka aldrig om tillfälle ges. Men blanda inte in träningen i groggandet.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: