Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Pronto – proteinkällan efter PT-träningen är påfallande platt

Tränar du hårt, oavsett om det är tunga vikter eller tuff cardio behöver du protein. Har du lyft en massa kilon har du brutit ned musklerna. Vid uthållighetsträning – speciellt ifall du tränat på näst intill fastande mage – bränner du fett, och fettreserver. Har du tömt reserverna söker kroppen utvinna energi ur ditt protein. Har du då inget att erbjuda kroppen blir den sur och träningen får negativ totaleffekt.

Samma sak om du är ute efter större muskler. Då krävs lite mer proteiner än normalt. De flesta som inte själva tränar säger att man inte behöver extra proteiner. Det är både sant och falskt. Du kanske inte behöver ett större dagligt intag av protein men du behöver det absolut senast en till en och en halv timme efter träningen. För att tillhandahålla ”byggnadsmaterial” när kroppen kräver det.

Träna intensivt med långsiktig målsättning. Ät långsamt för omedelbar effekt.

Själv kräver jag att min träningsmat är snabblagad, nyttig, enkel och nästan gratis. No less, no more. Är jag ute efter protein är ägg perfekt, speciellt äggvitor. Dessutom innehåller ägg en massa andra supernyttiga näringsämnen. Därför presenterar jag nu en ny serie omeletter för dig som nyss har tränat. Jag kallar den Pronto – ursprungligen det latinska promptus som på svenska skulle översättas till genast, på spanska betyder det snabb, nu, omedelbart och i portugisiskan helt enkelt att maten är klar. Pronto!

De kommande veckorna ska jag lägga upp ett par förslag på snabba proteinkickar, efter PT-träningen. På min omelettblogg. Pronto!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: