Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Sommarträningens high five

Vintervask i Havnebadet med det passade namnet Islands Brygge

Vilken är den absolut bästa träningen? Jag tycker själv brottning men man måste vara två, och jämnstarka. Att fantisera en boxningsmatch med sandsäcken är fantastiskt. Jag älskar spela basket utomhus på sommaren men det blir också effektivare i fall man inte är helt ensam. Så allra bästa, skonsammaste och mest mångsidiga, träningen är nog ändå simning – du måste inte vara djupsinnig för att förstå att detta är den definitiva grundträningen.

Här är fem skäl till varför du skall tillbringa mer tid i vattnet än på gymmet den här sommaren:

  1. Du tränar hela kroppen!
  2. Du gör det skonsamt och effektivt. Du bryter inga ben, får inga muskelbristningar. Vattenmotståndet ger grym respons för muskler och leder. Vattnet är en vikt som inte ska underskattas. Muskelbristningar på tävlingshästar rehabbas alltid i vattnet. Det borde fotbollsspelare också göra ifall de vill slippa att bristningarna blir kroniska.
  3. Att flyta i vattnet medan du tränar ger positiva mentala effekter. Kroppen, som debuterar i fostervatten, får en härlig deja-vu-känsla. Du har säkert hört om spädbarn som bara älskar att röra sig i vatten. Det är likadant för oss lite äldre.
  4. Vet du inget bättre att stå i en fönsterlös betongkällare med ljusrörsbelysning och bastung musik pumpad ut på högsta volym, då kan du hoppa till nästa punkt. Att andas ren luft, ha fri space, se horisonter och relativ tystnad gillar kroppen. I vattnet blir du troligtvis också renare, din hud mår bättre och ditt mentala vara får en boost av att vara ute i naturen. Kallas harmoni!Har verkligen inget med munspel att göra.
  5. När du simmar andas du mer genom näsan vilket bihålorna gillar och det är just där de flesta förkylningar och infektioner etableras. Dessutom får du ner en massa ren luft i lungorna och indirekt en högre och effektivare syresättning i hjärtat och vidare ut i kroppen.

Vi ses i ett vatten nära sig i sommar!  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: