Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

En egendomligt energisk dagbok

Det är ovanligt att dagböcker blir utgivna på stora förlag. Speciellt din egen dagbok, ännu inte skriven.

Men det är vad Stephan Wilson och Polaris Fakta producerat – och det funkar!

Inte den helt stora läsupplevelsen, än. Men det kan bli det, för dig. I tre år ska du skriva den drygt 220-sidiga träningsdagboken med härligt hårda, tåliga pärmar. Vars modesta utgångspunkt är livsstilsförändring. Som avslutas med ett uppslag för dina alldeles egna ”världsrekordnoteringar”.

Då och då dyker det upp en sida med kortfattade tips – plus en QR-kod som för dig vidare. Många av de cirka 30 råden är direkt lysande, och ganska modiga. Inget av dem handlar om hur du ska träna på gymmet utan snirklar runt kärnan. Kommer med förslag på alternativ mikroträning, på hur du boostar motivation, hälsa, klarar kalendern, tiden, barnen e t c.

Wilson är klok och skriver lagom personligt.  

Stort plus till kapitlet ”Ta hjälp!” som argumenterar för att en PT i början av förändringen är ett perfekt resesällskap. Allra bäst gillar jag TV-profilen Wilson när han berättar att han själv 12:12-fastar och inhalerar saltlösning – sånt som jag själv gjort i flera år men fortfarande anses vara flummigt och oseriöst i allmänna gymkretsar. För att inte nämna hur lagidrottare ser på sånt här ”totalt nonsens”..

Det är roligare att träna samman – det är ett av råden men i övrigt vänder sig boken till dig som enskild, ansvarsfull men stressad individ. Till de mer märkliga hör kanske Wilsons meditation vid åttatiden på vardagsmorgnarna: inte alla som får in det i dagsschemat men det är utan tvivel bra att meditera och träna cardio på morgnarna. Fast i rätt ordning – yoga före fys eller cardio ökar inte enbart skaderisken, det är helt meningslöst att försöka väcka nyss insomnade muskler. Lite yogainspirerad stretching är en utmärkt vardagskickoff i hemmet men inget slår tuff cardio i gryningen. Det lever du på hela arbetsdagen!  

Om jag saknar ett enda utmärkt vilt spritt råd för hur vi ska hinna träna de kommande tre åren så är det detta: schemalägg träningarna en vecka i förväg. Ifall du skippar träningen så tvingas du skänka typ 200 :- till något du absolut INTE vill ska dina pengar: typ Putins välgörenhetsfond, Sverigedemokraternas valkassa, idrottsklubben du helst vill förlorar varje match etc etc.  Det garanterar att du tränar!

Köp ”3 års träning – en hälsodagbok med verktyg, tips och pepp” – det är högst troligt början på tre garanterat goda år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: