Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Motvind och Magnus magmuskulatur

Jag älskar att träna i förbifarten. Vad än jag gör finns det ofta en träningsbonus bakom alla vardagliga måsten. Dötid är träningstid.

Som att knyta skorna stående på ett ben – det är alltid utmanande att träna balans, koordination och fingerfärdighet. Så länge man lyckas hålla sig på fötterna och inte faller omkull med händerna om fötterna…

Som att borta tänderna på ett ben, och kanske även blunda. Ren balansträning plus extrarent tandkött.

Som att sitta i TV-soffan och fingercurla för att träna upp alla leder och muskler från lillfingrarna till armbågsleder.

Som att ligga i soffan och spänna magmusklerna från kant till kant då och då. Och se till att knälederna artros ”håller sig på mattan genom att curla.

I går cyklade jag mellan gymmen på en lång, rak cykelväg längs Öresund. Kraftig motvind, lätt regn men i övrigt tomt. Så jag släppte händerna och cyklade utan att hålla. Stolt, rak rygg och en hyfsat balanserad cykel. Då tvingas core-muskulaturen balansera upp hela överkroppen och genomföra små situps för varje tramptag. Motvinden gjorde det inte lättare och när jag kom fram kunde jag känna att core-musklerna verkligen fått jobba. På köpet en gratis dusch av duggregnet. Och naturligtvis ganska tufft för benmusklerna att cykla så i bra fart, mot vinden. Med andra ord en totalövning, i förbifarten! Medvind däremot, medvind är överskattat.   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: